MARINERADE FLÄSKKOTLETTER
Det behövs inte så mycket för att fläskkotletterna ska bli festmat. Man kan t ex marinera dem i rödvin och sedan använda marinaden till en god sås.
4 portioner
4 fläskkotletter, 500 - 600 g
2 dl rödvin
1 msk smör eller margarin
1 hackad gul lök
½ - 1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 - 1½ msk äkta soya
1 dl vispgrädde
Gott att äta till:
Kokt potatis och råkostsallad.
Lägg kotletterna på ett fat. Häll över rödvinet och låt dem stå kallt ca 12 timmar. Ta upp kotletterna och torka av dem med hushållspapper.
Bryn matfettet i en stekpanna och stek kotletterna ca 5 minuter på varje sida. Tillsätt löken och låt den steka med några minuter. Salta och peppra. Tillsätt soya och späd med rödvinsmarinaden. Låt kotletterna eftersteka under lock ca 10 minuter.
Ta upp kotletterna och håll dem varma. Vispa ned grädden i skyn och tillsätt mer salt och peppar om så behövs. Häll såsen över kotletterna och servera.
Man kan reda av såsen med litet vete- eller potatismjöl om man så vill.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter +
ca 12 timmars marineringstid.
Det behövs inte så mycket för att fläskkotletterna ska bli festmat. Man kan t ex marinera dem i rödvin och sedan använda marinaden till en god sås.
4 portioner
4 fläskkotletter, 500 - 600 g
2 dl rödvin
1 msk smör eller margarin
1 hackad gul lök
½ - 1 tsk salt
1 krm vit- eller svartpeppar
1 - 1½ msk äkta soya
1 dl vispgrädde
Gott att äta till:
Kokt potatis och råkostsallad.
Lägg kotletterna på ett fat. Häll över rödvinet och låt dem stå kallt ca 12 timmar. Ta upp kotletterna och torka av dem med hushållspapper.
Bryn matfettet i en stekpanna och stek kotletterna ca 5 minuter på varje sida. Tillsätt löken och låt den steka med några minuter. Salta och peppra. Tillsätt soya och späd med rödvinsmarinaden. Låt kotletterna eftersteka under lock ca 10 minuter.
Ta upp kotletterna och håll dem varma. Vispa ned grädden i skyn och tillsätt mer salt och peppar om så behövs. Häll såsen över kotletterna och servera.
Man kan reda av såsen med litet vete- eller potatismjöl om man så vill.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter +
ca 12 timmars marineringstid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar