fredag 25 april 2014

Korvgryta med gräddfil

KORVGRYTA MED GRÄDDFIL

Korv förekommer på de flesta middagsbord, mer eller mindre ofta. Det är därför nödvändigt att kunna variera på olika sätt. Den här korvgrytan blir extra god av gräddfilen, som ger en frisk och syrlig smak.

4 portioner

2 stora gula lökar
1 msk smör eller margarin
6 grillkorvar eller wienerkorvar
8 kokta potatisar
6 tomater
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1½ dl gräddfil
1 knippe gräslök

Gott att äta till:
Grönsallad.


Skala lökarna och skär dem i tunna skivor. Fräs dem i litet matfett i en stekpanna. Skär korvarna i ca 2 cm långa bitar. Låt dem fräsa med en stund. Skär potatisarna i skivor. Skålla, skala och hacka tomaterna.

Tillsätt potatis, tomater, salt och peppar till lök- och korvblandningen. Låt det hela bli genomvarmt. Rör försiktigt hela tiden. Tillsätt gräddfilen och rör om, men rätten får nu inte koka. Strö över klippt gräslök och servera.

Vill man ha mera smak på grytan passar det bra att smaksätta med ½ - 1 tsk paprikapulver.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar