BAKADE MINIPOTATISAR MED 3 FYLLNINGAR
4 portioner
12 små potatisar
4 ägg
Fyllning 1:
1/3 av de hackade äggen
2 msk lättmargarin
2 msk hackad gräslök
salt, peppar
50 g löjrom
Fyllning 2:
1/3 av de hackade äggen
2 msk rumsvarmt smör
½ dl finhackad persilja
1 krm cayennepeppar
salt
50 g skalade räkor
Fyllning 3:
1/3 av de hackade äggen
2 msk curry
2 msk lättmajonnäs
1 msk finhackad rödlök
salt, peppar
4 skivor bacon
Sätt ugnen på 200°. Picka potatisarna och baka dem mjuka, 30 - 40 minuter. Skär ett snitt i varje potatis och gröp ur ca hälften av potatisen. Koka äggen 9 - 10 minuter. Kyl dem väl, skala och hacka dem fint.
Fyllning 1:
Blanda ägg, majonnäs och hälften av gräslöken. Smaka av med salt och peppar. Fyll 4 av potatisarna med blandningen och toppa med löjrom och resten av gräslöken.
Fyllning 2:
Mosa ägg, smör, persilja och cayennepeppar. Smaka av med salt. Fyll 4 av potatisarna och toppa med räkorna.
Fyllning 3:
Knaperstek baconskivorna och låt dem rinna av på hushållspapper. Dela skivorna i spetsiga bitar. Rör ut curryn i majonnäsen. Blanda ner ägg och rödlök. Smaka av med salt och peppar. Fyll de sista 4 potatisarna med blandningen och toppa med bacon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar