lördag 1 mars 2014

Gratinerad bakpotatis med skinka

GRATINERAD BAKPOTATIS MED SKINKA

Grönpeppar är en fantastisk smaksättare som lyfter vår skinkgratinerade bakpotatis till nya höjder. Njut den med en fräsch blandsallad och ett glas svalt gott öl eller vin.

4 - 8 personer

4 bakpotatisar

Fyllning:
1 gul lök
10 - 15 grönpepparkorn i lag
250 g strimlad rökt skinka
200 g cream cheese, t ex Philadelphia
½ dl finhackad persilja
1 - 2 msk rödvinsvinäger eller efter smak


Sätt ugnen på 200°.

Stick några hål i bakpotatisarna och baka dem i mitten av ugnen ca 1 timme. Kontrollera med sticka så att de är klara.

Skala och finhacka löken. Krossa grönpepparkornen i en mortel. Ta ut de bakade potatisarna. Dela dem på mitten och gröp ut innanmätet. Lägg ned det i en bunke. Spara skalhalvorna och lägg dem åt sidan. Blanda ned alla övriga ingredienser till fyllningen i potatisbunken. Smaksätt med salt, peppar och litet vinäger.

Fördela fyllningen jämnt i skalen, placera på en bakplåt eller i en eldfast form och gratinera i ugnen ytterligare 20 minuter eller tills de börjar få färg. Servera med sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar