lördag 4 januari 2014

Trettondagsmeny: Fransk senapskyckling

FRANSK SENAPSKYCKLING

En favorit i repris - så enkel och god att man inte tror det är sant. Jag fick receptet en gång i tiden från en broschyr från Mejerierna - de gav ut en mängd broschyrer med enkla och supergoda recept och det här har levt kvar.

4 portioner

1 färsk kyckling, ca 1 kg
3 dl vispgrädde
4 msk fransk ljus senap
1 msk potatismjöl
rivet skal av ½ citron
½ tsk salt
2 krm svartpeppar


Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i fyra bitar och lägg dem i en smord, ugnssäker form. Blanda vispgrädden med senap, potatismjöl, citronskal, salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och stek i ugn ca 40 minuter.

Servera med kokt potatis eller ris och en god sallad, gärna med färsk gurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar