AVOCADO- OCH ÄPPELDIP
Avocado är en idealisk ingrediens i dipsåser. Här gör du en inte så mäktig sås med äpple, paprika och pinjenötter, perfekt att doppa chips eller strimlade grönsaker i under trevligt småprat vid välkomstdrinken.
4 portioner
1 syrligt äpple
½ citron
1 mogen avocado
3 msk crème fraîche
½ röd paprika
salt, peppar
2 msk pinjenötter eller solrosfrön
Skala äpplet, kärna ur det och hacka eller tärna det fint. Pressa citronen över äpplena. Dela, kärna ur och skala avocadon. Mosa den med en gaffel och blanda med crème fraîche. Kärna ur och finhacka paprikan. Blanda avocadomoset med äpple, citronsaft och paprika och smaka av med salt och peppar.
Rosta pinjenötter eller solrosfrön i en torr stekpanna någon minut, låt dem svalna och blanda ned dem i såsen. Häll upp dipsåsen i en skål och servera med olika tillbehör, t ex chips eller strimlade grönsaker som gurka, blekselleri, paprika och morötter. Du kan också servera såsen som tillbehör till skaldjurs- eller kycklingsallad.
I stället för pinjenötter eller solrosfrön kan du blanda några finhackade valnötskärnor i såsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar