PARMESANBAKAD ÖRTLAX
Laxen tillagas i en gräddig sås med parmesanost. Servera med pressad potatis, så att du lätt får i dig den goda såsen!
4 portioner
600 g laxfilé utan skinn
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
salt, peppar
1 schalottenlök
3 dl vispgrädde
2 dl riven parmesanost
3 dl gröna ärter
Tillbehör:
pressad potatis
färsk basilika
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela laxen i 4 bitar och lägg i en smord ugnsform. Krydda med oregano, basilika, salt och peppar. Skala och finhacka löken. Koka upp grädde, lök och hälften av osten. Låt såsen sjuda 5 minuter. Häll såsen över fisken. Strö över resten av parmesanosten. Tillaga i ugnen tills laxens innertemperatur är 58 grader, ca 15 minuter.
Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen och strö dem runt laxen, eller servera dem bredvid. Servera med pressad potatis och garnera med färsk basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar