LINGUINE MED VITLÖK OCH RÄKOR
Färskost gör pastan krämig och mild. Toppa med parmesan.
4 portioner
4 vitlöksklyftor
1 msk smör till stekning
½ msk smakneutral olja till stekning
300 g färskost
2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
4 portioner pasta, t ex linguine
50 g fint riven parmesan
20 g dill
200 g skalade räkor
nymalen svartpeppar
Till servering:
citron
parmesan
Skala och riv vitlöken. Fräs den mjuk i smör och olja på låg värme, den får inte brännas. Vispa ner färskosten med en ballongvisp, tillsätt vatten och buljongtärning.
Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen. Smaka av såsen. Häll av pastan, men spara litet av vattnet. Vänd ner pasta, parmesan och pastavatten i ostsåsen.
Hacka dillen grovt och vänd i med räkorna strax före servering. Krydda med svartpeppar. Pressa över litet citronsaft och toppa med mer parmesan vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar