söndag 29 maj 2022

Krämig laxpanna med rabarber

KRÄMIG LAXPANNA MED RABARBER

Lax och rabarber är en lyckad kombination, här i en gräddig panna.

4 portioner

Olja eller smör till formen
4 laxfiléer
4 stjälkar rabarber
salt, peppar

Sås:
1½ msk koncentrerad grönsaksfond
2 dl vispgrädde
1 msk färskriven ingefära
1 liten vitlöksklyfta
1 dl hackad persilja


Sätt ugnen på 200°.

Smörj en ugnsform eller stekpanna som tål ugnsvärme med olja eller smör. Lägg i laxfiléerna och krydda med salt och peppar.

Sås:
Blanda fond, grädde, ingefära, pressad vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över laxen i formen/pannan.

Skär rabarbern i ca 5 cm långa bitar och tryck ned dem i formen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.

Servera laxen med nykokt potatis och en blandad sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar