KRÄMIG LAXPANNA MED RABARBER
Lax och rabarber är en lyckad kombination, här i en gräddig panna.
4 portioner
Olja eller smör till formen
4 laxfiléer
4 stjälkar rabarber
salt, peppar
Sås:
1½ msk koncentrerad grönsaksfond
2 dl vispgrädde
1 msk färskriven ingefära
1 liten vitlöksklyfta
1 dl hackad persilja
Sätt ugnen på 200°.
Smörj en ugnsform eller stekpanna som tål ugnsvärme med olja eller smör. Lägg i laxfiléerna och krydda med salt och peppar.
Sås:
Blanda fond, grädde, ingefära, pressad vitlök och persilja. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över laxen i formen/pannan.
Skär rabarbern i ca 5 cm långa bitar och tryck ned dem i formen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
Servera laxen med nykokt potatis och en blandad sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar