BAKADE TOMATER MED MOZZARELLASMÖR
Riktigt stora tomater fylls med smör, mozzarella, vitlök, persilja och ströbröd.
6 st
6 stora tomater
25 g rumstempererat smör
125 g mozzarella
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
1 dl panko
Tillbehör:
sallad
Sätt ugnen på 180 grader, varmluft.
Skär av toppen på tomaterna och gröp ur dem litet, använd en liten vass kniv. Lägg i en ugnsform. Lägg smöret i en skål. Riv mozzarellan och tillsätt, riv vitlöken och tillsätt den tillsammans med hackad persilja och panko.
Fördela mozzarellasmöret i tomaterna, tryck till det litet och lägg "tomatlocken" bredvid i samma form. Tillaga i ugnen 20 minuter. Mozzarellasmöret ska ha blivit litet gyllene.
Servera tomaterna med en grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar