APELSINMARINERADE KOTLETTER
4 portioner
4 fläskkotletter
Marinad:
1 dl pressad apelsinsaft
2½ msk olivolja
2 msk mango chutney
1 msk japansk soya
rivet skal av ½ apelsin
1 tsk malen ingefära
2 krm pepparmix
Till stekning:
1 msk olivolja
1 tsk salt
vatten
Till servering:
1½ apelsin
Skär bort det mesta av fettkanten på kotletterna och lägg dem i en skål.
Vispa samman apelsinsaft, olivolja, mango chutney, soya, apelsinskal, ingefära och pepparmix. Häll marinaden över kotletterna och låt dem stå ett par timmar i kylskåp. Vänd köttet någon gång under tiden. Ta upp köttet ur marinaden och låt det rinna av väl. Spara marinaden.
Hetta upp oljan i en stekpanna. Salta köttet och stek kotletterna 4 - 5 minuter per sida. Häll på marinaden mot slutet av stekningen och låt kotletterna puttra klart i den. Späd ev skyn med litet vatten om du tycker att den är för tjock.
Skala apelsinerna till garneringen med en vass kniv så att du får bort det vita. Skär ut hinnfria klyftor. Lägg hälften av dem i skyn i sista stund före serveringen så att de blir varma, men utan att de kokar. Använd resten av apelsinklyftorna till garnering.
Servera kotletterna med skyn, broccoli, kokt ris smaksatt med litet rostad mandel och apelsinklyftor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar