onsdag 15 juli 2015

Indisk färsgryta

INDISK FÄRSGRYTA

Currykryddad färs sätter piff på livet när man än serverar den!

4 portioner

2 dl basmatiris
500 g vitkål, spetskål eller den härliga sommarkålen
500 g nöt- eller lammfärs
4 tsk curry
2 msk olivolja
2 dl vatten
4 msk kalvfond
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
3 msk hackad bladpersilja, ca 1 kruka

Tillbehör:
4 msk mango chutney


Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Finstrimla kålen. Fräs färs och curry i olja i en stor gryta, tillsätt kålen och låt den fräsa med några minuter. Tillsätt vatten och fond och krydda med salt och peppar. Låt småputtra ca 20 minuter.

Strö över persilja vid servering och servera med mango chutney.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar