fredag 10 juli 2015

Dagens recept: Potatissallad med senapsdressing

DAGENS RECEPT 15-07-10


POTATISSALLAD MED SENAPSDRESSING

Färskpotatis gör salladen extra lyxig. Fyll på med oliver, tomat och rucola och sväng ihop med en läcker dressing.

4 personer

700 g kall, kokt färskpotatis
ca 200 g blandade småtomater
1 rödlök
25 g rucola
ca 20 svarta oliver
1 dl strimlade, soltorkade tomater
1 dl strimlade basilikablad

Dressing:
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
½ tsk socker
ca ½ tsk salt
1 msk vitvinsvinäger
grovmalen svartpeppar
½ dl olivolja
½ dl rapsolja


Dela potatisen och lägg den i en bunke. Dela tomaterna. Skala och skiva löken tunt och lägg det i bunken tillsammans med rucola, oliver, soltorkad tomat och basilika, men blanda inte ännu.

Rör ihop senap med pressad vitlök, socker, salt, vinäger och grovmalen svartpeppar. Tillsätt oljorna droppvis under omrörning. Häll dressingen över ingredienserna i bunken och blanda försiktigt. Lägg över salladen i en fin serveringsskål och servera.




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar