SALAMI- OCH FÄRSKOSTBULLAR
Salami och färskost inuti och så en söt liten tomat på toppen.
15 - 20 bullar
50 g smör eller margarin
2 dl mjölk
2 dl vatten
25 g jäst
1 msk socker
1 tsk salt
1 l vetemjöl
Fyllning:
100 g salami
400 g naturell färskost
1 dl riven, smakrik ost
Topping:
12 små kvisttomater
rosmarin
flingsalt
Pensling:
1 ägg
några tsk vatten
1 nypa salt
Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölk och vatten och värm till ca 37 grader. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg. Använd gärna matberedare. Låt jäsa övertäckt i bunken ca 1 timme.
Kavla ut degen till en stor rektangel, ca 35 x 50 cm.
Strimla salamin och rör färskosten mjuk. Lägg på all fyllning över hela rektangeln, vik ihop på mitten och skär i ca 2 cm breda längder. Tvinna varje längd till en snurra och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck ned 1 tomat i varje bulle och låt jäsa under bakduk ytterligare ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla bullarna med äggblandningen och strössla över litet flingsalt och rosmarin. Grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter.
Från Allers nr 12/15
Salami och färskost inuti och så en söt liten tomat på toppen.
15 - 20 bullar
50 g smör eller margarin
2 dl mjölk
2 dl vatten
25 g jäst
1 msk socker
1 tsk salt
1 l vetemjöl
Fyllning:
100 g salami
400 g naturell färskost
1 dl riven, smakrik ost
Topping:
12 små kvisttomater
rosmarin
flingsalt
Pensling:
1 ägg
några tsk vatten
1 nypa salt
Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölk och vatten och värm till ca 37 grader. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg. Använd gärna matberedare. Låt jäsa övertäckt i bunken ca 1 timme.
Kavla ut degen till en stor rektangel, ca 35 x 50 cm.
Strimla salamin och rör färskosten mjuk. Lägg på all fyllning över hela rektangeln, vik ihop på mitten och skär i ca 2 cm breda längder. Tvinna varje längd till en snurra och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck ned 1 tomat i varje bulle och låt jäsa under bakduk ytterligare ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla bullarna med äggblandningen och strössla över litet flingsalt och rosmarin. Grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter.
Från Allers nr 12/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar