lördag 7 mars 2015

Salami- och färskostbullar

SALAMI- OCH FÄRSKOSTBULLAR

Salami och färskost inuti och så en söt liten tomat på toppen.

15 - 20 bullar

50 g smör eller margarin
2 dl mjölk
2 dl vatten
25 g jäst
1 msk socker
1 tsk salt
1 l vetemjöl

Fyllning:
100 g salami
400 g naturell färskost
1 dl riven, smakrik ost

Topping:
12 små kvisttomater
rosmarin
flingsalt

Pensling:
1 ägg
några tsk vatten
1 nypa salt


Smält matfettet i en kastrull, tillsätt mjölk och vatten och värm till ca 37 grader. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg. Använd gärna matberedare. Låt jäsa övertäckt i bunken ca 1 timme.

Kavla ut degen till en stor rektangel, ca 35 x 50 cm.

Strimla salamin och rör färskosten mjuk. Lägg på all fyllning över hela rektangeln, vik ihop på mitten och skär i ca 2 cm breda längder. Tvinna varje längd till en snurra och lägg på bakpappersklädd plåt. Tryck ned 1 tomat i varje bulle och låt jäsa under bakduk ytterligare ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.

Pensla bullarna med äggblandningen och strössla över litet flingsalt och rosmarin. Grädda mitt i ugnen 12 - 15 minuter.


Från Allers nr 12/15
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar