KYCKLING MED CURRY OCH LITET SÖTT
Vart hönsen har tagit vägen har vi ingen aning om, men svåra att hitta i affären, det är de minsann. Tyvärr, får vi lov att säga. För kokt höns med currysås är en ljuvlig klassiker. Men den här varianten på kyckling är minst lika underbar!
4 personer
1 stor hackad gul lök
1 - 3 hackade röda chilifrukter
1 - 3 hackade gröna chilifrukter
2 msk currypulver
smör, olja
300 g kycklingfilé i små strimlor
1 fp kokosgrädde
en skvätt soya
salt, peppar
½ lime
1 burk ananas
2 bananer i tunna skivor
Fräs lök, chili och curry i smör och olja. Lägg i kycklingbitarna efter ett tag och låt dem få färg och smak runt om. Häll på kokosgrädden plus litet soya. Smaka av med salt, peppar och saften från en halv lime. Låt det hela puttra tills kycklingen är helt klar. Precis före serveringen lägger du i ananas och bananer.
Servera med kokt jasminris, en sallad och gärna mango chutney.
Vart hönsen har tagit vägen har vi ingen aning om, men svåra att hitta i affären, det är de minsann. Tyvärr, får vi lov att säga. För kokt höns med currysås är en ljuvlig klassiker. Men den här varianten på kyckling är minst lika underbar!
4 personer
1 stor hackad gul lök
1 - 3 hackade röda chilifrukter
1 - 3 hackade gröna chilifrukter
2 msk currypulver
smör, olja
300 g kycklingfilé i små strimlor
1 fp kokosgrädde
en skvätt soya
salt, peppar
½ lime
1 burk ananas
2 bananer i tunna skivor
Fräs lök, chili och curry i smör och olja. Lägg i kycklingbitarna efter ett tag och låt dem få färg och smak runt om. Häll på kokosgrädden plus litet soya. Smaka av med salt, peppar och saften från en halv lime. Låt det hela puttra tills kycklingen är helt klar. Precis före serveringen lägger du i ananas och bananer.
Servera med kokt jasminris, en sallad och gärna mango chutney.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar