lördag 3 maj 2014

Ugnstorsk med dillkryddad gräddfil

UGNSTORSK MED DILLKRYDDAD GRÄDDFIL

Ett bekvämt sätt att tillaga fisk är att koka den i ugn. Djupfryst fisk kan gärna tillagas otinad, då blir den bäst. Vill man skära djupfryst fisk i skivor går det bra efter ca 1 timmes lätt tining i rumstemperatur.

3 - 4 portioner

1 pkt djupfryst torsk, ca 400 g
½ msk salt
1 krm vitpeppar
½ citron i klyftor
½ dl vatten
ev några dillkvistar
1 msk smör eller margarin
4 msk finklippt dill
2 dl gräddfil
½ tsk salt
citronskivor till garnering

Gott att äta till:
Kokt potatis och grönsaker,
gärna en sallad.

Tips:
Djupfryst kolja är gott att
tillaga på samma sätt.


Skär fisken i skivor. Salta och peppra. Lägg fisken tillsammans med några citronklyftor i en ugnssäker form. Häll på vattnet. Lägg ev några dillkvistar runt fisken. Klicka över matfettet och täck ev med folie.

Koka fisken i ugn vid 200° ca 40 minuter eller tills fisken verkar vit och fast i köttet. Ta bort foliet mot slutet av koktiden och sänk ev värmen till 175°. Blanda ned dillen i gräddfilen och krydda med litet salt. Ta bort dillkvistarna och citronklyftorna från fiskformen. Garnera med fräscha citronskivor och servera gräddfilssåsen till.

Tid för tillagning: Ca 1 timme
varav ca 40 minuter i ugnen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar