tisdag 13 augusti 2024

Fransk omelett med kantarell

FRANSK OMELETT MED KANTARELL

En härlig omelett låter svampen komma till sin rätt.

2 portioner

6 ägg
3 - 4 msk grädde eller vatten
salt, vitpeppar
300 g färska kantareller
smör till stekning
½ hackad gul lök

Garnering:
ca 30 g spenat
1 liten knippa persilja


Knäck äggen i en bunke, tillsätt grädde eller vatten samt salt och peppar. Ansa kantarellerna och skär dem i jämna bitar. Fräs i torr panna tills vätskan dunstat. Tillsätt smör och lök och stek dem gyllenbruna. Krydda med salt och peppar. Lägg undan 1/3 till garnering.

Rör försiktigt om i äggblandningen och häll den över kantarellerna i stekpannan. Lyft smeten med en gaffel i pannan så att allt blir jämnt stekt på medelvärme. Strö över resterande kantareller och garnera med spenat och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar