tisdag 13 augusti 2024

Gräddig citronpannacotta

GRÄDDIG CITRONPANNACOTTA

Kan förberedas dagen innan, men vänta med garneringen till servering.

6 portioner

3 gelatinblad
skal av 1½ citron
1 vaniljstång
7 dl vispgrädde
½ dl socker

Garnering:
1½ - 2 dl hallon
mynta eller citronmeliss


Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 minuter. 

Tvätta citronerna i ljummet vatten och riv det yttersta gula skalet. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg citronskal, vaniljstång, vaniljfrön, grädde och socker i en kastrull. Koka upp och rör om noga. Ta från värmen och plocka upp vaniljstången.

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur all vätska. Rör ner i gräddblandningen. Fördela i portionsglas eller skålar och låt stelna i kylen minst 3 - 4 timmar. Garnera med hallon och gröna blad vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar