KOTLETTER I TOMAT
Servera gärna kokt potatis, ris eller pasta till kotletterna.
2 portioner
2 fläskkotletter
1 tsk paprikapulver
salt, peppar
2 purjolökar
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
150 g bacontärningar
1 msk torkad timjan
1 burk krossade tomater
1 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 180 grader.
Torka av kotletterna, halvera dem och krydda med paprikapulver, salt och peppar. Skala, ansa och hacka lök, vitlök och purjo. Stek bacontärningarna 1 minut i en stor stekpanna. Lägg i kotletterna och bryn dem på båda sidor. Flytta över kotletterna till en smord, ugnsfast form.
Häll i lökhacket, timjan, tomater och grädde i stekpannan tillsammans med bacon. Låt det puttra ca 10 minuter. Häll blandningen över kotletterna och ställ in formen i ugnen. Låt ugnssteka ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar