lördag 19 september 2020

Varm kräftmacka

VARM KRÄFTMACKA

En lyxig macka med kräftstjärtar under ett luftigt täcke.

4 st

4 landgångsbröd
1 liten purjolök
1 röd paprika
1 burk kräftstjärtar i lake
1½ burk röd stenbitsrom
4 hårdkokta ägg
3 äggvitor
2 dl majonnäs
hackad dill


Sätt ugnen på 200°.

Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs paprika och purjolök mjukt och glansigt i litet matfett. Låt svalna. Fördela fräset på brödskivorna. Låt kräftstjärtarna rinna av väl. Ta undan några till garnering och fördela resten ovanpå. Fördela rommen över men ta undan litet till garnering. Skala äggen och halvera dem. Lägg två ägghalvor på varje brödskiva.

Vispa vitorna till hårt skum. Rör ned majonnäsen. Bred det över smörgåsarna och gratinera dem mitt i ugnen ca 10 minuter. Garnera med resterande kräftstjärtar och rom. Strö över litet hackad dill.



Foto: Fredrik Birkler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar