lördag 19 september 2020

Ugnsstekta fiskrulader med currysås

UGNSSTEKTA FISKRULADER MED CURRYSÅS

2 portioner

Salt, peppar
4 spättafileer
ströbröd
2 tsk flytande margarin

Sås:
1 tsk curry
1 tsk matfett
1 msk maizenaredning
2 dl grädde
1 tsk koncentrerad kycklingfond
1 msk mango chutney
salt, peppar


Sätt ugnen på 175°.

Salta och peppra fiskfiléerna och rulla ihop dem till rulader. Rulla dem i ströbröd och lägg dem i en smord, ugnssäker form. Pensla ruladerna med flytande matfett, sätt in formen mitt i ugnen och tillaga ca 10 minuter.

Fräs curryn i en kastrull med matfett. Tillsätt ljus redning och grädde under omrörning. Smaksätt med kycklingfond, mango chutney, salt och peppar. Servera med kokt, pressad potatis och sallad.



Foto: Karin Mönefors

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar