SEMIFREDDO MED HALLON
En luftigt läcker variant på parfait som gjorts extra inbjudande med hemlagad chokladsås.
8 portioner
200 g vit choklad
4 ägg
½ dl socker
3 dl vispgrädde
3 dl grekisk yoghurt, 10%
3 dl maränger
2 dl frysta hallon
Chokladsås:
2 dl grädde
150 g mörk choklad
Smält chokladen i vattenbad eller mikro.
Dela äggen i gulor och vitor och vispa äggulorna och hälften av sockret vitt och pösigt. Vispa grädden lätt toppig och blanda med yoghurten. Rör ihop äggsmeten med den smälta chokladen och vänd ned gräddyoghurten. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt resten av sockret. Vispa till hårt skum och vänd ned i smeten. Varva smeten med maränger och hackade frysta hallon. Frys 4 - 6 timmar.
Chokladsås: Koka upp 2 dl grädde och ta från värmen. Hacka 150 g mörk choklad. Låt smälta i grädden under omrörning. Skeda upp och servera med chokladsås.
Foto: Olof Abrahamsson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar