lördag 19 september 2020

Köttfärsröra med senap och vitkål

KÖTTFÄRSRÖRA MED SENAP OCH VITKÅL

2 portioner

200 g nötfärs
1 hackad gul lök
2 tsk matfett
200 g strimlad vitkål
1 skivad morot
1 skivad selleri
½ dl vatten
1 dl minifraîche
2 tsk maizenaredning
1 tsk dijonsenap
1 tsk soya
1 krm malen kardemumma
salt, svartpeppar
hackad persilja

Servering:
kokt ris


Bryn färs och lök i matfett i en stekpanna. Tillsätt vitkål, morot, selleri, vatten och minifraîche och rör om. Låt småkoka under lock tills kål och morot är mjuka, ca 10 minuter. Rör ned ljus redning, senap, soya och kardemumma. Smaka av med salt och peppar. Låt allt koka 3 minuter under omrörning. Strö över persilja.

Servera grytan med kokt ris.



Foto: Thomas Carlzén

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar