fredag 18 september 2020

Paprikakotletter

PAPRIKAKOTLETT

4 portioner

2 gula lökar
2 persiljerötter
1 grön paprika
250 g champinjoner
4 fläskkotletter utan ben
salt, peppar
½ tsk paprikapulver
1 msk flytande margarin

Sås:
3 dl tärningsbuljong
1 msk tomatpuré
1 dl mjölk
2 msk maizenaredning
salt, peppar
paprikapulver
ev cayennepeppar
persilja

Servering:
kokt ris


Skala och tärna lök och persiljerötter. Hacka paprikan och skiva svampen. Torka kotletterna med hushållspapper och krydda dem med salt, peppar och paprikapulver. Bryn dem 1 minut per sida i stekpanna. Lägg kotletterna i en form och håll varmt.

Fräs lök och persiljerötter ett par minuter i en stekpanna med flytande margarin. Tillsätt paprika och svamp och fräs ett par minuter till. Häll grönsakerna över kotletterna.

Sås:
Koka upp buljong, tomatpuré och mjölk i en kastrull och koka ett par minuter. Red av såsen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver och ev cayennepeppar. Häll såsen över kotletterna och grönsakerna och strö över persilja.

Servera med ris.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar