fredag 18 september 2020

Festkyckling

FESTKYCKLING

Benfria kycklinglår är både saftiga och möra. Här får de extra smak av pesto.

Ca 4 portioner

600 g kycklinglårfilé
salt, peppar
1 purjolök
½ hönsbuljongtärning
2½ dl matlagningsgrädde
½ dl pesto, på burk eller hemlagad


Rulla samman kycklinglåren och fäst dem med en tandpetare. Salta och peppra dem lätt. Stek köttet gyllene runtom i litet matfett och ta upp dem.

Ansa och strimla purjolöken. Fräs den lätt i litet matfett. Tillsätt grädde, buljongtärning och pesto. Låt såsen koka upp. Lägg ned kycklinglåren i såsen och låt allt puttra ca 10 minuter. Smaka av. Bjud frästa grönsaker och gott bröd till.



Foto: Fredrik Birkler

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar