söndag 23 augusti 2020

Korv med senapscoleslaw och picklad rödlök

KORV MED SENAPSCOLESLAW OCH PICKLAD RÖDLÖK

Ibland längtar man efter korv med bröd! Här är en gourmetvariant med senapscoleslaw, picklad rödlök, salladsblad och extra senap.

4 portioner

8 korvar, ca 500 g

Picklad rödlök:

1 rödlök
1 msk ättiksprit, 12%
2 msk socker
3 msk vatten

Coleslaw:
300 g strimlad vitkål
2 dl lätt-crème fraîche
1 msk vinäger
2 tsk stark senap
2 krm socker
2 krm salt
1 krm peppar

Till servering:
korvbröd, gärna surdegsbakade
salladsblad
senap


Skiva rödlöken tunt. Blanda ättiksprit, socker och vatten. Låt rödlöken ligga i lagen minst 30 minuter. Blanda alla ingredienserna till coleslaw. Gör små snitt i korvarna och stek dem. Värm bröden lätt. 

Servera korvarna med coleslaw och picklad rödlök i korvbröden med salladsblad och senap.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar