GRATÄNG MED GRILLAD KYCKLING,
PAPRIKA OCH SVAMP
Med färdiggrillad kyckling svänger du ihop denna goda gratäng på nolltid. Dragon, honung och senap i såsen ger härlig smak.
4 portioner
2 grillade kycklingar
250 g champinjoner
smör till stekning
2 paprikor i olika färger
2 dl riven lagrad ost, ca 150 g
ev färsk dragon
Sås:
2½ dl matlagningsgrädde
1½ dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
1 tsk torkad dragon
1 msk majsstärkelse
salt, peppar
Servering:
blandad sallad
Sätt ugnen på 225°.
Sås:
Vispa samman grädde, vatten, fond, senap, honung och dragon i en kastrull. Låt koka upp och vispa sedan ned maizena majsstärkelse utrört i lite vatten eller grädde. Låt sjuda någon minut. Smaka av med salt, peppar och ev litet mer honung.
Rensa kycklingarna fria från skinn och ben. Dela köttet i jämnstora bitar och fördela det i botten på en smord gratängform. Ansa champinjonerna och skär dem i halvor eller fjärdedelar. Stek dem i smör. Kärna ur och skiva paprikorna. Fördela champinjoner och paprika över kycklingen, häll på såsen och strö över osten.
Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter tills täcket fått fin färg. Garnera ev med färsk dragon och servera gärna en matig sallad till.
PAPRIKA OCH SVAMP
Med färdiggrillad kyckling svänger du ihop denna goda gratäng på nolltid. Dragon, honung och senap i såsen ger härlig smak.
4 portioner
2 grillade kycklingar
250 g champinjoner
smör till stekning
2 paprikor i olika färger
2 dl riven lagrad ost, ca 150 g
ev färsk dragon
Sås:
2½ dl matlagningsgrädde
1½ dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
1 tsk torkad dragon
1 msk majsstärkelse
salt, peppar
Servering:
blandad sallad
Sätt ugnen på 225°.
Sås:
Vispa samman grädde, vatten, fond, senap, honung och dragon i en kastrull. Låt koka upp och vispa sedan ned maizena majsstärkelse utrört i lite vatten eller grädde. Låt sjuda någon minut. Smaka av med salt, peppar och ev litet mer honung.
Rensa kycklingarna fria från skinn och ben. Dela köttet i jämnstora bitar och fördela det i botten på en smord gratängform. Ansa champinjonerna och skär dem i halvor eller fjärdedelar. Stek dem i smör. Kärna ur och skiva paprikorna. Fördela champinjoner och paprika över kycklingen, häll på såsen och strö över osten.
Gratinera i mitten av ugnen ca 20 minuter tills täcket fått fin färg. Garnera ev med färsk dragon och servera gärna en matig sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar