söndag 23 augusti 2020

Grillad laxsida med räk- och pepparrotsröra

GRILLAD LAXSIDA MED RÄK- OCH 
PEPPARROTSRÖRA

Färsk laxsida lagar du enkelt på grillen. Servera med en krämig räk- och pepparrotssås och färskpotatis. En lyxigt läcker sommarrätt!

4 portioner

600 g färsk laxsida
olja till pensling
1 citron
salt, vitpeppar

Räk- och pepparrotsröra:
2 dl crème fraîche
1 msk riven färsk pepparrot
80 g ishavsrom
2 msk kaviar
100 g räkor i lag
2 msk finhackad dill
salt, svartpeppar

Garnering:
1 kruka sallad
dill
1 dl räkor i lag
1 burk ishavsrom


Pensla laxen med olja. Lägg laxsidan på grillen med köttsidan ned. Skiva citronen och lägg runt om. Grilla ca 5 minuter. Vänd laxsidan försiktigt så att skinnet är mot gallret. Lyft bort citronskivorna och lägg på ett fat. Sätt ett lock på grillen och grilla ytterligare ca 15 minuter. Salta och peppra.

Blanda alla ingredienser till räkröran. Smaka av med salt och peppar.

Fördela salladsblad på ett uppläggningsfat och lägg laxsidan över. Lägg på citronskivorna och garnera med dillkvistar. Toppa med räk- och pepparrotsröran, räkor och ishavsrom.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar