SAFTIG KÖTTFÄRSLIMPA MED BACON
OCH LINGON
Riven morot gör färsen saftig och köttfärslimpan god. Toppa med knaperstekt bacon, purjolök och lingon. Servera med klyftpotatis.
4 portioner
500 g oxfärs eller blandfärs
1 dl ströbröd
1½ dl mjölk
1 gul lök
1 morot
1 msk torkad timjan
salt, peppar
1 ägg
Garnering:
1 pkt bacon, 140 g
10 cm purjolök
1 dl färska lingon
Till servering:
klyftpotatis eller kokt potatis
sallad
Sätt ugnen på 200°.
Lägg ströbröd i en bunke och tillsätt mjölken. Låt svälla 5 minuter. Skala och riv lök och morot, tillsätt tillsammans med färs, torkad timjan, salt och peppar. Blanda ordentligt och rör sedan ned ägget. Forma smeten till en limpa och lägg på en bakpappersklädd plåt, grädda i mitten av ugnen 40 minuter eller tills innertemperaturen är 68°.
Topping: Stek baconet ordentligt. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva purjolöken fint. Garnera köttfärslimpan med knaprigt bacon, syrliga lingon och tunnskuren purjolök.
Servera med klyftpotatis och sallad.
OCH LINGON
Riven morot gör färsen saftig och köttfärslimpan god. Toppa med knaperstekt bacon, purjolök och lingon. Servera med klyftpotatis.
4 portioner
500 g oxfärs eller blandfärs
1 dl ströbröd
1½ dl mjölk
1 gul lök
1 morot
1 msk torkad timjan
salt, peppar
1 ägg
Garnering:
1 pkt bacon, 140 g
10 cm purjolök
1 dl färska lingon
Till servering:
klyftpotatis eller kokt potatis
sallad
Sätt ugnen på 200°.
Lägg ströbröd i en bunke och tillsätt mjölken. Låt svälla 5 minuter. Skala och riv lök och morot, tillsätt tillsammans med färs, torkad timjan, salt och peppar. Blanda ordentligt och rör sedan ned ägget. Forma smeten till en limpa och lägg på en bakpappersklädd plåt, grädda i mitten av ugnen 40 minuter eller tills innertemperaturen är 68°.
Topping: Stek baconet ordentligt. Låt rinna av på hushållspapper. Skiva purjolöken fint. Garnera köttfärslimpan med knaprigt bacon, syrliga lingon och tunnskuren purjolök.
Servera med klyftpotatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar