lördag 22 augusti 2020

Ugnsbakt lax med pestotäcke och kall sås

UGNSBAKT LAX MED PESTOTÄCKE
OCH KALL SÅS

Portionsbitar av lax med pesto går snabbt att laga i ugn. Servera med kall yoghurtsås och grönsaksmix med bönor, oliver och tomat.

4 portioner

4 portionsbitar laxfiléer
3 msk pesto
1 tsk salt
2 krm peppar
3 msk solroskärnor

Grönsaksmix:
250 g edamamebönor med skal, frysta
(gröna soyabönor)
450 g haricots verts
10 svarta oliver
150 g delade små tomater

Sås:
2 dl turkisk yoghurt
1 msk tomatpuré
1 krm salt


Lägg fisken på ett ugnsfat. Bred på pesto, smaksätt med salt och peppar. Strö över solroskärnor och tryck till så de fastnar. Stek i ugnen i 225° 15 minuter.

Blanda alla ingredienserna till såsen. Koka upp edamamebönorna 1 minut och gröna bönor 2 minuter. Servera laxen med såsen, bönor, svarta oliver och tomater.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar