UGNSBAKT LAX MED PESTOTÄCKE
OCH KALL SÅS
Portionsbitar av lax med pesto går snabbt att laga i ugn. Servera med kall yoghurtsås och grönsaksmix med bönor, oliver och tomat.
4 portioner
4 portionsbitar laxfiléer
3 msk pesto
1 tsk salt
2 krm peppar
3 msk solroskärnor
Grönsaksmix:
250 g edamamebönor med skal, frysta
(gröna soyabönor)
450 g haricots verts
10 svarta oliver
150 g delade små tomater
Sås:
2 dl turkisk yoghurt
1 msk tomatpuré
1 krm salt
Lägg fisken på ett ugnsfat. Bred på pesto, smaksätt med salt och peppar. Strö över solroskärnor och tryck till så de fastnar. Stek i ugnen i 225° 15 minuter.
Blanda alla ingredienserna till såsen. Koka upp edamamebönorna 1 minut och gröna bönor 2 minuter. Servera laxen med såsen, bönor, svarta oliver och tomater.
OCH KALL SÅS
Portionsbitar av lax med pesto går snabbt att laga i ugn. Servera med kall yoghurtsås och grönsaksmix med bönor, oliver och tomat.
4 portioner
4 portionsbitar laxfiléer
3 msk pesto
1 tsk salt
2 krm peppar
3 msk solroskärnor
Grönsaksmix:
250 g edamamebönor med skal, frysta
(gröna soyabönor)
450 g haricots verts
10 svarta oliver
150 g delade små tomater
Sås:
2 dl turkisk yoghurt
1 msk tomatpuré
1 krm salt
Lägg fisken på ett ugnsfat. Bred på pesto, smaksätt med salt och peppar. Strö över solroskärnor och tryck till så de fastnar. Stek i ugnen i 225° 15 minuter.
Blanda alla ingredienserna till såsen. Koka upp edamamebönorna 1 minut och gröna bönor 2 minuter. Servera laxen med såsen, bönor, svarta oliver och tomater.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar