KÖTTBULLAR I DILLSÅS
Köttbullar är en riktig klassiker i mångas hem. Här får köttbullarna sällskap redan i stekpannan av en krämig och välsmakande sås på grädde och färsk dill. Och vad passar inte bättre till saftiga köttbullar än nykokt potatis och krispig sallad med salladsärter?
2 portioner
450 g amandinepotatis
20 g färsk dill
2 portioner färska hamburgare (motsvarar
ca 225 g)
½ msk smör
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt, peppar
1 huvudsallad
½ fp salladsärter à 150 g
Koka potatisen. Hacka dillen. Forma burgarna till köttbullar (eller stek dem som hamburgare) och stek dem i smör i en stekpanna. Sänk värmen och häll i grädde och mjölk. Låt koka sakta ca 5 minuter. Rör om då och då. Blanda ned dillen och smaka av med salt och peppar.
Ansa salladen och plocka loss bladen. Lägg salladsärterna i kokande saltat vatten och koka ca 1 minut. Häll av vattnet.
Servera köttbullarna med potatis, ärter, sallad och sås.
Köttbullar är en riktig klassiker i mångas hem. Här får köttbullarna sällskap redan i stekpannan av en krämig och välsmakande sås på grädde och färsk dill. Och vad passar inte bättre till saftiga köttbullar än nykokt potatis och krispig sallad med salladsärter?
2 portioner
450 g amandinepotatis
20 g färsk dill
2 portioner färska hamburgare (motsvarar
ca 225 g)
½ msk smör
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt, peppar
1 huvudsallad
½ fp salladsärter à 150 g
Koka potatisen. Hacka dillen. Forma burgarna till köttbullar (eller stek dem som hamburgare) och stek dem i smör i en stekpanna. Sänk värmen och häll i grädde och mjölk. Låt koka sakta ca 5 minuter. Rör om då och då. Blanda ned dillen och smaka av med salt och peppar.
Ansa salladen och plocka loss bladen. Lägg salladsärterna i kokande saltat vatten och koka ca 1 minut. Häll av vattnet.
Servera köttbullarna med potatis, ärter, sallad och sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar