SKINKSTROGANOFF MED PAPRIKA
En snabblagad och väldigt mumsig skinkstroganoff som får en extra kick av den fylliga tomatpeston och grädden. Servera stroganoffen med fluffigt ris, krispig söt paprika, sallad och avsluta med att strö över nyhackad gräslök.
4 portioner
4 portioner ris eller annat gryn
ca 600 g strimlad färsk skinka
1 msk olja
2½ dl matlagningsgrädde
2½ dl kycklingbuljong (vatten och tärning
eller fond)
½ dl tomatpesto
salt, peppar
1 tsk rödvinsvinäger
1 ask färsk gräslök, ca 20 g
1 röd paprika
1 gul paprika
1 kruka sallad
Koka riset eller grynen enligt anvisning på förpackningen.
Stek köttet i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg över köttet i en kastrull, tillsätt grädden och buljongen och låt sjuda ca 5 minuter. Rör ned tomatpeston och smaka av grytan med salt, peppar och vinäger.
Hacka gräslöken. Ansa och skär paprikorna och salladen i bitar. Servera grytan med paprika, sallad och ris. Strö över gräslöken.
En snabblagad och väldigt mumsig skinkstroganoff som får en extra kick av den fylliga tomatpeston och grädden. Servera stroganoffen med fluffigt ris, krispig söt paprika, sallad och avsluta med att strö över nyhackad gräslök.
4 portioner
4 portioner ris eller annat gryn
ca 600 g strimlad färsk skinka
1 msk olja
2½ dl matlagningsgrädde
2½ dl kycklingbuljong (vatten och tärning
eller fond)
½ dl tomatpesto
salt, peppar
1 tsk rödvinsvinäger
1 ask färsk gräslök, ca 20 g
1 röd paprika
1 gul paprika
1 kruka sallad
Koka riset eller grynen enligt anvisning på förpackningen.
Stek köttet i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg över köttet i en kastrull, tillsätt grädden och buljongen och låt sjuda ca 5 minuter. Rör ned tomatpeston och smaka av grytan med salt, peppar och vinäger.
Hacka gräslöken. Ansa och skär paprikorna och salladen i bitar. Servera grytan med paprika, sallad och ris. Strö över gräslöken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar