lördag 9 juni 2018

Gräddfilspannacotta med hallongelé och kaksmulor

GRÄDDFILSPANNACOTTA MED HALLONGELÉ
OCH KAKSMULOR

Desserten kan förberedas i god tid och serveras strax före servering.

8 personer

4 gelatinblad
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl socker
100 g naturell färskost
3 dl gräddfil

Hallongelé:
2 gelatinblad
1 dl koncentrerad hallonsaft
1 dl vatten
1 tsk pressad citron
32 färska hallon, ca 3 dl

Garnering:
8 bondkakor
färska hallon
myntablad


Hallongelé:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Värm saften. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saften. Tillsätt vatten och citronsaft. Häll upp blandningen i glas och lägg fyra hallon i varje glas. Ställ kallt att stelna ca 2 timmar.

Pannacotta:
Lägg gelatinbladen till pannacottan i blöt i kallt vatten ca 5 minuter. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker, vaniljstång och vaniljfrön. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i gräddblandningen. Låt svalna. Rör ned färskost och gräddfil i gräddblandningen. Sila och häll upp i glasen och låt stelna i kylen ca 2 timmar.

Krossa bondkakorna till garnering och garnera pannacottan med smulorna, färska hallon och myntablad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar