FRIKADELLER MED PAPPARDELLE
OCH PAPRIKASÅS
Frikadellerna blir extra saftiga och goda när de blandas med grädde och kokas i såsen. Pappardelle är en extra bred pastasort som kan ersättas med tagliatelle.
4 personer
500 g nötfärs
1 msk potatismjöl
½ dl + 1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 kruka oregano
2 dl ajvar relish, stark eller mild
1 dl vatten
2 morötter
1 squash, ca 250 g
300 g färsk pappardelle
Blanda färsen med potatismjöl, ½ dl grädde, salt och peppar. Hacka hälften av oreganon och blanda i färsen. Forma färsen till runda bullar som läggs på vattensköljd skärbräda.
Koka upp 1 dl grädde, ajvar och vatten. Lägg i köttbullarna och låt puttra utan lock 6 - 8 minuter.
Skala och skär morötterna i tunna remsor på längden. Skär squashen i remsor (enklast går detta med en potatisskalare). Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt morötter och squash koka med när ca 2 minuter återstår av koktiden.
Servera frikadellerna med sås, pasta och grönsaker. Garnera med resten av oreganon.
OCH PAPRIKASÅS
Frikadellerna blir extra saftiga och goda när de blandas med grädde och kokas i såsen. Pappardelle är en extra bred pastasort som kan ersättas med tagliatelle.
4 personer
500 g nötfärs
1 msk potatismjöl
½ dl + 1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 kruka oregano
2 dl ajvar relish, stark eller mild
1 dl vatten
2 morötter
1 squash, ca 250 g
300 g färsk pappardelle
Blanda färsen med potatismjöl, ½ dl grädde, salt och peppar. Hacka hälften av oreganon och blanda i färsen. Forma färsen till runda bullar som läggs på vattensköljd skärbräda.
Koka upp 1 dl grädde, ajvar och vatten. Lägg i köttbullarna och låt puttra utan lock 6 - 8 minuter.
Skala och skär morötterna i tunna remsor på längden. Skär squashen i remsor (enklast går detta med en potatisskalare). Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt morötter och squash koka med när ca 2 minuter återstår av koktiden.
Servera frikadellerna med sås, pasta och grönsaker. Garnera med resten av oreganon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar