lördag 9 juni 2018

Frikadeller med pappardelle och paprikasås

FRIKADELLER MED PAPPARDELLE
OCH PAPRIKASÅS

Frikadellerna blir extra saftiga och goda när de blandas med grädde och kokas i såsen. Pappardelle är en extra bred pastasort som kan ersättas med tagliatelle.

4 personer

500 g nötfärs
1 msk potatismjöl
½ dl + 1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 kruka oregano
2 dl ajvar relish, stark eller mild
1 dl vatten
2 morötter
1 squash, ca 250 g
300 g färsk pappardelle


Blanda färsen med potatismjöl, ½ dl grädde, salt och peppar. Hacka hälften av oreganon och blanda i färsen. Forma färsen till runda bullar som läggs på vattensköljd skärbräda. 

Koka upp 1 dl grädde, ajvar och vatten. Lägg i köttbullarna och låt puttra utan lock 6 - 8 minuter.

Skala och skär morötterna i tunna remsor på längden. Skär squashen i remsor (enklast går detta med en potatisskalare). Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Låt morötter och squash koka med när ca 2 minuter återstår av koktiden.

Servera frikadellerna med sås, pasta och grönsaker. Garnera med resten av oreganon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar