PARMESANPANERAD KALVFILÉ
MED RÄDISSALLAD
Ett sprött och frasigt paket på tallriken väcker både nyfikenhet och aptit. Bakom den gyllenbruna paneringen döljer sig kalvfilé kryddad med senap, timjan och parmesanost.
4 personer
500 g kalvfilé
2 ägg
2 msk dijonsenap
2 msk finhackad timjan
½ dl vetemjöl
3 dl finriven parmesanost
2 dl ströbröd
1½ tsk salt
5 dl rapsolja
Dressing:
3 msk olivolja
2 msk pressad citronsaft
1 msk dijonsenap
2 krm salt
1 krm socker
Rädissallad:
100 g skogschampinjoner
½ gurka
125 g mozzarellaost
1 knippe rädisor
150 g blandad sallad
1 avocado
150 g körsbärstomater
1 ask kryddkrasse
Garnering:
färsk timjan
Sallad:
Vispa ihop dressingen. Borsta och skiva champinjonerna tunt. Blanda ned svampen i dressingen. Halvera gurkan på längden och kärna ur den med en sked. Skär halvorna i 2 cm tjocka skivor som delas på mitten. Tärna mozzarellaosten. Ansa och snoppa rädisorna. Grovhacka salladen och halvera avocadon. Kärna ur, skala och skär den i mindre bitar. Blanda avocadon med svampen, vänd ned resten av grönsakerna och klipp över krasse.
Kalvfile:
Vispa ihop ägg, senap och timjan på en tallrik. Lägg mjölet på en annan tallrik och blanda ost och ströbröd på en tredje. Putsa kalvfilén. Skär den i 2 cm skivor som plattas ut till ca 1 cm. Salta på båda sidor. Vänd köttet, först i mjöl, sedan i äggblandningen och sist i ostblandningen. Klappa in rikligt med panering.
Hetta upp oljan till 170° i en vid kastrull. Fritera 2 - 3 bitar kött åt gången, ca 2 minuter på varje sida, tills paneringen är frasig och gyllenbrun. Ta upp med hålslev efter hand och lägg köttet på hushållspapper.
Servera köttet genast med salladen till. Garnera med timjan.
MED RÄDISSALLAD
Ett sprött och frasigt paket på tallriken väcker både nyfikenhet och aptit. Bakom den gyllenbruna paneringen döljer sig kalvfilé kryddad med senap, timjan och parmesanost.
4 personer
500 g kalvfilé
2 ägg
2 msk dijonsenap
2 msk finhackad timjan
½ dl vetemjöl
3 dl finriven parmesanost
2 dl ströbröd
1½ tsk salt
5 dl rapsolja
Dressing:
3 msk olivolja
2 msk pressad citronsaft
1 msk dijonsenap
2 krm salt
1 krm socker
Rädissallad:
100 g skogschampinjoner
½ gurka
125 g mozzarellaost
1 knippe rädisor
150 g blandad sallad
1 avocado
150 g körsbärstomater
1 ask kryddkrasse
Garnering:
färsk timjan
Sallad:
Vispa ihop dressingen. Borsta och skiva champinjonerna tunt. Blanda ned svampen i dressingen. Halvera gurkan på längden och kärna ur den med en sked. Skär halvorna i 2 cm tjocka skivor som delas på mitten. Tärna mozzarellaosten. Ansa och snoppa rädisorna. Grovhacka salladen och halvera avocadon. Kärna ur, skala och skär den i mindre bitar. Blanda avocadon med svampen, vänd ned resten av grönsakerna och klipp över krasse.
Kalvfile:
Vispa ihop ägg, senap och timjan på en tallrik. Lägg mjölet på en annan tallrik och blanda ost och ströbröd på en tredje. Putsa kalvfilén. Skär den i 2 cm skivor som plattas ut till ca 1 cm. Salta på båda sidor. Vänd köttet, först i mjöl, sedan i äggblandningen och sist i ostblandningen. Klappa in rikligt med panering.
Hetta upp oljan till 170° i en vid kastrull. Fritera 2 - 3 bitar kött åt gången, ca 2 minuter på varje sida, tills paneringen är frasig och gyllenbrun. Ta upp med hålslev efter hand och lägg köttet på hushållspapper.
Servera köttet genast med salladen till. Garnera med timjan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar