lördag 9 juni 2018

Jordgubbs- och rabarbermums

JORDGUBBS- OCH RABARBERMUMS

Denna dessert går utmärkt att förbereda. Fyll glasen och låt stå i kylen. Spritsa i mousse strax före servering.

4 personer

100 g rabarber
200 g jordgubbar
2 msk råsocker
3/4 dl vatten

Chokladmousse:
50 g vit choklad
1 dl vispgrädde

Garnering:
färsk mynta


Chokladmousse:
Hacka chokladen. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör om så att den smälter. Låt stå i kylen tills blandningen är riktigt kall, gärna över natten.

Kompott:
Skala ev rabarbern om den är grov och skiva den tunt. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg i en kastrull tillsammans med råsocker och vatten. Koka rabarbern mjuk. Ta kastrullen från värmen och tillsätt jordgubbarna. Låt kallna och fördela i glas.

Vispa chokladgrädden krämig och klicka eller spritsa moussen över jordgubbs- och rabarberkompotten. Garnera med mynta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar