JORDGUBBS- OCH RABARBERMUMS
Denna dessert går utmärkt att förbereda. Fyll glasen och låt stå i kylen. Spritsa i mousse strax före servering.
4 personer
100 g rabarber
200 g jordgubbar
2 msk råsocker
3/4 dl vatten
Chokladmousse:
50 g vit choklad
1 dl vispgrädde
Garnering:
färsk mynta
Chokladmousse:
Hacka chokladen. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör om så att den smälter. Låt stå i kylen tills blandningen är riktigt kall, gärna över natten.
Kompott:
Skala ev rabarbern om den är grov och skiva den tunt. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg i en kastrull tillsammans med råsocker och vatten. Koka rabarbern mjuk. Ta kastrullen från värmen och tillsätt jordgubbarna. Låt kallna och fördela i glas.
Vispa chokladgrädden krämig och klicka eller spritsa moussen över jordgubbs- och rabarberkompotten. Garnera med mynta.
Denna dessert går utmärkt att förbereda. Fyll glasen och låt stå i kylen. Spritsa i mousse strax före servering.
4 personer
100 g rabarber
200 g jordgubbar
2 msk råsocker
3/4 dl vatten
Chokladmousse:
50 g vit choklad
1 dl vispgrädde
Garnering:
färsk mynta
Chokladmousse:
Hacka chokladen. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och rör om så att den smälter. Låt stå i kylen tills blandningen är riktigt kall, gärna över natten.
Kompott:
Skala ev rabarbern om den är grov och skiva den tunt. Snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg i en kastrull tillsammans med råsocker och vatten. Koka rabarbern mjuk. Ta kastrullen från värmen och tillsätt jordgubbarna. Låt kallna och fördela i glas.
Vispa chokladgrädden krämig och klicka eller spritsa moussen över jordgubbs- och rabarberkompotten. Garnera med mynta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar