VIT CHOKLADMOUSSE MED HALLONSÅS
En len och mjuk chokladmousse. Kesellan lyfter fram den goda chokladsmaken och gör den mindre söt.
4 personer
75 g vit choklad
3/4 dl vispgrädde
3/4 dl kesella, 10%
Hallonsås:
75 g frysta hallon
2 msk socker
Finhacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugn. Lättvispa grädden. Vänd försiktigt ned grädde och kesella i chokladen. Spritsa eller klicka smeten i glas. Låt stå svalt ca 30 minuter.
Tina hallonen och mixa dem med socker. Passera hallonen genom en finmaskig sil. Skeda hallonsåsen över moussen och låt stå svalt till servering.
En len och mjuk chokladmousse. Kesellan lyfter fram den goda chokladsmaken och gör den mindre söt.
4 personer
75 g vit choklad
3/4 dl vispgrädde
3/4 dl kesella, 10%
Hallonsås:
75 g frysta hallon
2 msk socker
Finhacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikrovågsugn. Lättvispa grädden. Vänd försiktigt ned grädde och kesella i chokladen. Spritsa eller klicka smeten i glas. Låt stå svalt ca 30 minuter.
Tina hallonen och mixa dem med socker. Passera hallonen genom en finmaskig sil. Skeda hallonsåsen över moussen och låt stå svalt till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar