lördag 9 juni 2018

Vinbärspudding

VINBÄRSPUDDING

Friska och syrliga puddingar som smälter i munnen.

8 personer

2 gelatinblad
1 dl vatten
1½ dl koncentrerad saft, t ex jordgubbs-
eller rabarbersaft
1 dl röda vinbär

Yoghurtpannacotta:
2 gelatinblad
1½ dl vispgrädde
1½ dl matyoghurt
2 tsk vaniljsocker

Garnering:
röda vinbär


Lägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp 1 dl vatten. Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och låt smälta i det heta vattnet. Rör ned saften. Häll blandningen i botten på små glas eller formar. Repa vinbären från stjälkarna och fördela bären i formarna. Ställ in i kylen och låt stelna ca 2 timmar.

Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i grädden. Vispa ned matyoghurt och vaniljsocker.

Fördela yoghurtsmeten försiktigt ovanpå gelén i formarna. Låt stelna i kylen ca 3 timmar. Lossa puddingarna ur formarna genom att doppa dem i hett vatten ca 1 minut. Vänd upp dem på ett fat och garnera med röda vinbär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar