VINBÄRSPUDDING
Friska och syrliga puddingar som smälter i munnen.
8 personer
2 gelatinblad
1 dl vatten
1½ dl koncentrerad saft, t ex jordgubbs-
eller rabarbersaft
1 dl röda vinbär
Yoghurtpannacotta:
2 gelatinblad
1½ dl vispgrädde
1½ dl matyoghurt
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
röda vinbär
Lägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp 1 dl vatten. Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och låt smälta i det heta vattnet. Rör ned saften. Häll blandningen i botten på små glas eller formar. Repa vinbären från stjälkarna och fördela bären i formarna. Ställ in i kylen och låt stelna ca 2 timmar.
Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i grädden. Vispa ned matyoghurt och vaniljsocker.
Fördela yoghurtsmeten försiktigt ovanpå gelén i formarna. Låt stelna i kylen ca 3 timmar. Lossa puddingarna ur formarna genom att doppa dem i hett vatten ca 1 minut. Vänd upp dem på ett fat och garnera med röda vinbär.
Friska och syrliga puddingar som smälter i munnen.
8 personer
2 gelatinblad
1 dl vatten
1½ dl koncentrerad saft, t ex jordgubbs-
eller rabarbersaft
1 dl röda vinbär
Yoghurtpannacotta:
2 gelatinblad
1½ dl vispgrädde
1½ dl matyoghurt
2 tsk vaniljsocker
Garnering:
röda vinbär
Lägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp 1 dl vatten. Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och låt smälta i det heta vattnet. Rör ned saften. Häll blandningen i botten på små glas eller formar. Repa vinbären från stjälkarna och fördela bären i formarna. Ställ in i kylen och låt stelna ca 2 timmar.
Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i grädden. Vispa ned matyoghurt och vaniljsocker.
Fördela yoghurtsmeten försiktigt ovanpå gelén i formarna. Låt stelna i kylen ca 3 timmar. Lossa puddingarna ur formarna genom att doppa dem i hett vatten ca 1 minut. Vänd upp dem på ett fat och garnera med röda vinbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar