lördag 9 juni 2018

Fläskkotletter med stekt rödkål och kryddsmör

FLÄSKKOTLETTER MED STEKT RÖDKÅL
OCH KRYDDSMÖR

4 personer

4 fläskkotletter à ca 150 g
1 klyfta rödkål, ca 500 g
1 msk + 50 g + 1 msk smör
1 tsk + 1 tsk salt
1 kruka persilja
1 msk dijonsenap
2 krm nymald svartpeppar

Tillbehör:
kokt potatis


Strimla rödkålen och stek den mjuk i 1 msk smör på medelstark värme ca 10 minuter. Krydda med 1 tsk salt. Hacka hälften av persiljan och blanda med 50 g smör och senap.

Stek kotletterna i 1 msk smör ca 3 minuter på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och peppar.

Servera kotletterna med kål, kryddsmör och kokt potatis och strö över resterande persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar