VARM MIDDAGSSALLAD MED KORV
Små paprikor i olika färger i ett och samma paket finns att köpa i grönsaksdisken. Välj gärna en lite starkare korv.
4 personer
4 korvar à 120 g
2 små rödlökar
3 små paprikor, gärna i olika färger
500 g kokt potatis
1 msk + 1 msk olivolja
1 citron
3 msk strimlad persilja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala ev potatisen och skär den i mindre bitar. Fräs lök och paprika i 1 msk olja i en stekpanna 2 - 3 minuter. Tillsätt potatisen och fräs ca 5 minuter. Ta upp fräset på ett fat så länge.
Skölj citronen och finriv skalet. Pressa ur saften. Fräs citronskalet ca 30 sekunder i 1 msk olja i stekpannan. Tillsätt persilja, citronsaft och grönsaks- och potatisfräs. Smaka av med salt och peppar.
Stek eller grilla korven och servera med den varma salladen.
Små paprikor i olika färger i ett och samma paket finns att köpa i grönsaksdisken. Välj gärna en lite starkare korv.
4 personer
4 korvar à 120 g
2 små rödlökar
3 små paprikor, gärna i olika färger
500 g kokt potatis
1 msk + 1 msk olivolja
1 citron
3 msk strimlad persilja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala ev potatisen och skär den i mindre bitar. Fräs lök och paprika i 1 msk olja i en stekpanna 2 - 3 minuter. Tillsätt potatisen och fräs ca 5 minuter. Ta upp fräset på ett fat så länge.
Skölj citronen och finriv skalet. Pressa ur saften. Fräs citronskalet ca 30 sekunder i 1 msk olja i stekpannan. Tillsätt persilja, citronsaft och grönsaks- och potatisfräs. Smaka av med salt och peppar.
Stek eller grilla korven och servera med den varma salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar