FALUKORVSBIFFAR I TOMATSÅS
Egentligen går det att använda vanliga tomater skurna i bitar, men körsbärstomater smakar så mycket mer.
4 personer
550 g falukorv
2 askar körsbärstomater à 250 g
2 krm salt
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 dl riven ost
½ dl strimlad persilja
Tillbehör:
pasta
Sätt ugnen på 175°.
Lägg tomaterna i en liten långpanna eller ugnssäker form. Salta, ringla över honung och rör om så att allt blandas. Sätt formen mitt i ugnen och tillaga ca 20 minuter.
Höj ugnsvärmen till 225°. Skär korven i bitar. Lägg korven i formen med tomaterna och strö ost över. Tillaga ytterligare 10 - 15 minuter tills korven är genomvarm och osten har fått fin färg. Garnera med persilja och servera med pasta.
Egentligen går det att använda vanliga tomater skurna i bitar, men körsbärstomater smakar så mycket mer.
4 personer
550 g falukorv
2 askar körsbärstomater à 250 g
2 krm salt
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 dl riven ost
½ dl strimlad persilja
Tillbehör:
pasta
Sätt ugnen på 175°.
Lägg tomaterna i en liten långpanna eller ugnssäker form. Salta, ringla över honung och rör om så att allt blandas. Sätt formen mitt i ugnen och tillaga ca 20 minuter.
Höj ugnsvärmen till 225°. Skär korven i bitar. Lägg korven i formen med tomaterna och strö ost över. Tillaga ytterligare 10 - 15 minuter tills korven är genomvarm och osten har fått fin färg. Garnera med persilja och servera med pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar