lördag 9 juni 2018

Grillade köttfärsbiffar med sallad

GRILLADE KÖTTFÄRSBIFFAR MED SALLAD

Den knapriga och fruktiga salladen känns fräsch till de grillade biffarna. Är det inte säsong för nektariner kan de ersättas med färsk ananas eller mango.

4 personer

600 g nöt- eller blandfärs
2 msk dijonsenap
2 tsk dragon
1 tsk salt

Sallad:
3 fänkålsstånd, ca 500 g
4 nektariner
1 rödlök
2 msk + 1 msk rapsolja
2 msk pressad citron
1 tsk salt


Sallad:
Ansa och finstrimla fänkålen. Halvera, kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda 2 msk olja med citronsaft och salt och vänd i fänkål, nektariner och lök.

Blanda färsen med senap, dragon och salt. Forma till 8 biffar som penslas med 1 msk olja. Grilla eller stek biffarna ca 5 minuter på varje sida.

Servera de nygrillade biffarna med salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar