GRILLADE KÖTTFÄRSBIFFAR MED SALLAD
Den knapriga och fruktiga salladen känns fräsch till de grillade biffarna. Är det inte säsong för nektariner kan de ersättas med färsk ananas eller mango.
4 personer
600 g nöt- eller blandfärs
2 msk dijonsenap
2 tsk dragon
1 tsk salt
Sallad:
3 fänkålsstånd, ca 500 g
4 nektariner
1 rödlök
2 msk + 1 msk rapsolja
2 msk pressad citron
1 tsk salt
Sallad:
Ansa och finstrimla fänkålen. Halvera, kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda 2 msk olja med citronsaft och salt och vänd i fänkål, nektariner och lök.
Blanda färsen med senap, dragon och salt. Forma till 8 biffar som penslas med 1 msk olja. Grilla eller stek biffarna ca 5 minuter på varje sida.
Servera de nygrillade biffarna med salladen.
Den knapriga och fruktiga salladen känns fräsch till de grillade biffarna. Är det inte säsong för nektariner kan de ersättas med färsk ananas eller mango.
4 personer
600 g nöt- eller blandfärs
2 msk dijonsenap
2 tsk dragon
1 tsk salt
Sallad:
3 fänkålsstånd, ca 500 g
4 nektariner
1 rödlök
2 msk + 1 msk rapsolja
2 msk pressad citron
1 tsk salt
Sallad:
Ansa och finstrimla fänkålen. Halvera, kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda 2 msk olja med citronsaft och salt och vänd i fänkål, nektariner och lök.
Blanda färsen med senap, dragon och salt. Forma till 8 biffar som penslas med 1 msk olja. Grilla eller stek biffarna ca 5 minuter på varje sida.
Servera de nygrillade biffarna med salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar