lördag 9 juni 2018

Köttfärsbiffar med pepperonata

KÖTTFÄRSBIFFAR MED PEPPERONATA

Pepperonata är en italiensk grönsaksröra med paprika, lök och tomat. Här serveras den till färsbiffar och ris.

4 personer

500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk + 1 tsk salt
1 msk + 1 msk smör
2 paprikor, gärna i olika färger
1 gul lök
1 burk hela tomater, 400 g

Tillbehör:
ris


Blanda färsen med ägg och 1 tsk salt. Forma till 4 stora, runda biffar. Stek biffarna i 1 msk smör ca 5 minuter på varje sida.

Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken. Fräs paprika och lök i 1 msk smör. Tillsätt tomaterna och mosa dem något. Krydda med 1 tsk salt och låt puttra 3 - 4 minuter.

Servera köttfärsbiffarna med pepperonata och ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar