KÖTTFÄRSBIFFAR MED PEPPERONATA
Pepperonata är en italiensk grönsaksröra med paprika, lök och tomat. Här serveras den till färsbiffar och ris.
4 personer
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk + 1 tsk salt
1 msk + 1 msk smör
2 paprikor, gärna i olika färger
1 gul lök
1 burk hela tomater, 400 g
Tillbehör:
ris
Blanda färsen med ägg och 1 tsk salt. Forma till 4 stora, runda biffar. Stek biffarna i 1 msk smör ca 5 minuter på varje sida.
Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken. Fräs paprika och lök i 1 msk smör. Tillsätt tomaterna och mosa dem något. Krydda med 1 tsk salt och låt puttra 3 - 4 minuter.
Servera köttfärsbiffarna med pepperonata och ris.
Pepperonata är en italiensk grönsaksröra med paprika, lök och tomat. Här serveras den till färsbiffar och ris.
4 personer
500 g nötfärs
1 ägg
1 tsk + 1 tsk salt
1 msk + 1 msk smör
2 paprikor, gärna i olika färger
1 gul lök
1 burk hela tomater, 400 g
Tillbehör:
ris
Blanda färsen med ägg och 1 tsk salt. Forma till 4 stora, runda biffar. Stek biffarna i 1 msk smör ca 5 minuter på varje sida.
Kärna ur och strimla paprikan. Skala och strimla löken. Fräs paprika och lök i 1 msk smör. Tillsätt tomaterna och mosa dem något. Krydda med 1 tsk salt och låt puttra 3 - 4 minuter.
Servera köttfärsbiffarna med pepperonata och ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar