tisdag 1 maj 2018

Hallonsemifreddo

HALLONSEMIFREDDO

Semifreddo är italienska och betyder halvfrusen. Det är en smaskig glass som man kan göra utan glassmaskin.

6 portioner

2 stora ägg
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2½ dl vispgrädde
1 dubbeldajm, grovhackad
2 dl frysta hallon


Knäck äggen och separera gulor och vitor. Lägg gulorna och vitorna i varsin bunke. Häll socker och vaniljsocker i bunken med äggulor och vispa tills blandningen är ljusgul. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa grädden fluffig. Vänd försiktigt ned grädde, äggvitor och dajm i bunken med äggulor. Rör till en jämn smet och häll den i en form. 

Tina och mixa hallonen med en stavmixer. Häll försiktigt hallonmoset i formen. Lägg på plastfolie så att det ligger tätt mot smeten. Låt frysa minst 3 timmar. Ta ut semifreddon och ställ den i kylen ca 30 minuter före servering. Den ska vara just semifreddo. 

Toppa ev med frysta hallon och grovhackad dajm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar