tisdag 1 maj 2018

Citronlax i ugn med fräsig vitkål

CITRONLAX I UGN MED FRÄSIG VITKÅL

Kål och lax är fantastiskt bra om du vill äta hälsosamt.

4 portioner

600 g laxfilé (4 portionsbitar)
1 fiskbuljongtärning
1 citron
2 msk hackad gräslök
3 dl matlagningsgrädde
½ vitkålshuvud
salt, peppar


Sätt ugnen på 200°. 

Lägg laxen i en ugnsfast form. Smula buljongen runt om. Riv i citronskal och pressa i saft från halva citronen. Häll i grädden och gräslöken och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.

Dela vitkålen i bitar och lägg på en plåt. Pensla med litet smält smör och ställ in tills de börjar mjukna. Ta ut laxen och servera tillsammans med kålen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar