söndag 1 april 2018

Citronmousse med hallon

CITRONMOUSSE MED HALLON

Fluffig dessert som perfekt avrundar måltiden!

8 personer

2 gelatinblad
3 ägg
1 1/4 dl socker
saft och skal av 2 citroner
3 dl vispgrädde

Garnering:
100 g hallon
citronmelissblad


Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt ligga ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till ett hårt skum och vispa äggulor och socker pösigt.

Häll citronsaft och -skal i en kastrull, tillsätt lätt urkramade gelatinblad och låt smälta på svag värme. Vänd ned gelatinet i äggulevispet och låt svalna. Vispa grädden och vänd ned 3/4 i krämen. Vänd ned äggvitorna. Fördela i 8 små glas och låt stå kallt 3 - 4 timmar.

Lägg en klick grädde på och toppa med hallon och citronmelissblad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar