FLÄSKFILÉ MED ASIATISK RÖDKÅLSSALLAD
4 personer
1 fläskfilé, ca 700 g
rapsolja till stekning
150 g glasnudlar
Rödkålssallad:
400 g rödkål
1 röd chilifrukt
1 msk sesamolja
1 msk sesamfrön
pressad saft av 1 lime
1 dl sweet chilisås
salt, peppar
Servering:
skivad lime
färsk koriander
hoisinsås
Strimla rödkålen tunt. Kärna ur chilin och skiva den tunt. Lägg rödkål och chili i en skål. Tillsätt sesamolja, sesamfrön, limesaft och sweet chilisås. Salta och peppra.
Skär fläskfilén i tunna skivor, salta och peppra och stek skivorna gyllenbruna på varje sida, ca 2 minuter. Koka nudlarna enligt anvisning.
Servera köttet med rödkålssalladen och nudlarna. Skivad lime, färsk koriander och hoisinsås som tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar