söndag 21 januari 2018

Potatisbullar med rårörda lingon och bacon

POTATISBULLAR MED RÅRÖRDA LINGON
OCH BACON

Vardagsfavoriten potatisbullar serverade med knaprigt bacon och rårörda lingon.

2 personer

400 g kokt potatis
2 ägg
½ dl fryst persilja
salt, peppar
matfett till stekning

Rårörda lingon:
250 g frysta lingon
ca 1 dl socker

Tillbehör:
stekt fläsk, bacon eller kycklingbacon,
rårörda lingon


Om potatisen är kall, riv den på den fina delen av rivjärnet. Om den är nykokt, pressa den i en potatispress. Blanda den rivna/pressade potatisen med ägg och persilja. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till 6 lika stora bullar. Platta till dem och vänd dem i ströbröd. Stek bullarna gyllenbruna i olja eller smör på medelvärme.

Blanda lingonen och sockret. Rör om och låt sockret smälta i rumstemperatur. 

Servera potatisbullarna med stekt fläsk, bacon eller kycklingbacon samt rårörda lingon.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar