lördag 18 november 2017

Vegetarisk gratäng med mozzarella

VEGETARISK GRATÄNG MED MOZZARELLA

4 personer

1 aubergine
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
4 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
4 rödbetor
olivolja till stekning
3 färska gula lökar
1 grillad paprika
1 sparrisbroccoli eller vanlig
ca 15 små tomater
salt, vitpeppar
1 kula mozzarella, 125 g

Garnering:
hackad persilja


Sätt ugnen på 200 grader. 

Skär auberginen i skivor, ca 1 cm tjocka. Lägg ut dem på arbetsbänken och strö litet salt över. Torka av vätskan med hushållspapper efter ca 20 minuter. Häll de krossade tomaterna med tomatpuré och buljongtärning i en kastrull, pressa i vitlöken och koka 15 minuter.

Koka rödbetorna i lättsaltat vatten ca 20 minuter, skala dem och skär dem i bitar.

Stek aubergineskivorna i olivolja i en stekpanna på båda sidor tills de får en fin färg. Skär löken i klyftor och dela den grillade paprikan i bitar. Häll tomatsåsen i en eldfast form och varva rödbetor, aubergineskivor, broccoli, lök, grillad paprika och tomater ovanpå. Salta och peppra. Riv mozzarellan grovt och strö över gratängen. Tillaga i ugnen ca 25 minuter.

Strö hackad persilja över gratängen vid servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar