lördag 18 november 2017

Kyckling med ädelostsås och broccoli

KYCKLING MED ÄDELOSTSÅS OCH BROCCOLI

4 personer

3 - 4 kycklingfiléer, ca 600 g
salt, vitpeppar
smör eller margarin till stekning
150 g färska champinjoner
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja till stekning
400 g broccoli
150 g ädelost
3 dl grädde

Garnering:
1 saftigt, syrligt äpple
ca 5 cm gurka
2 msk kapris
1 msk flytande honung

Servering:
pressad potatis


Krydda kycklingfiléerna runt om med salt och peppar och stek dem gyllenbruna i matfettet på medelvärme, 3 - 4 minuter/sida. Dela svampen i kvartar, skiva lök och vitlök och stek litet lätt i olivolja i en stekpanna utan att löken får färg. Krydda med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200°. Dela broccolin i mindre buketter och koka i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Spola kall och låt vattnet rinna av ordentligt.

Mosa ädelosten i en kastrull och häll på grädden. Låt småputtra 5 - 8 minuter. Skiva kycklingen och varva i en eldfast form med broccolin och svampfräset. Häll såsen över och tillaga i ugnen 20 - 25 minuter.

Skär äpple och gurka i tunna stavar och blanda med kapris och honung i en bunke. Ta ut gratängen, garnera med toppingen och servera gärna med kokt, pressad potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar